Som un element dinamitzador de la vida cultural del nostre poble. Prenim part activa a l’animació de les festes de Bunyola: Ballada de les festes patronals de Sant Mateu, Fira i festa de Santa Catalina, Homenatge a La Vellesa, Festa de la Mare de Déu de les Neus i col·laboració amb la Parròquia i altres entitats i associacions culturals bunyolines.
L'any 2006 varem organitzar
a Bunyola de la Trobada Anual de la Federació de Música i Ball Mallorquí. El 2012 varem reeditar en format ENHANCED CD el nostre disc “Ara i anam...” L'any 2018, per encarrec de l'Ajuntament, varem fer el pregó de les Festes de Sant Mateu, patró de Bunyola. L'any 2022 varem retre un homenatge a una de les nostres mestres fundadores del grup “Sebastiana Quetglas”.
Mitjançant els intercanvis amb grups d’arreu del món propiciam que, tant nosaltres, com a grup i tota la gent del poble conegui altres cultures i folklores. D’aquesta manera ens convertim en amfitrions i vehicle de comunicació d’ambdues cultures.
La nostra tasca d’investigació ens va dur a poder recuperar una antiga festa que es feia a les possessions de Bunyola, una vegada acabada de recollir l'oliva a finals de gener. D'aquesta manera va sorgir "Es Quarteró", festa actualitzada i popular que organitzam cada any a una possessió diferent del terme de Bunyola en recordança del dia de festa que feien les collidores d'oliva bunyolines quan acabaven la temporada de la collita a cada possessió. El nom prové del "quartó" de vi (16 litres) que el majoral aportava a la festa, el menjar tradicional (perquè no hi havia altra cosa) eren arengades i boniatos. Aquesta festa es fa a una possessió diferent cada any i s'ha institucionalitzada el darrer diumenge de gener.
Des de 1994 fins l’any 2009 varem organitzar el Memorial Andreu Estarellas Pascual, concurs juvenil d'investigació i recerca de tradicions populars. La convocatòria era anual amb un tema diferent cada any. L'any 2010 no es convoca el Memorial. L'Escola de ball va decidir fer un parantesi per estudiar l'evolució del concurs i el seu futur.
Tots els treballs guanyadors s’han publicat en format llibretó amb els següents títols:
I Memorial "Tradicions del conreu de l'olivera" (1995).
II Memorial "El món de les ovelles" (1996).
III Memorial "El rebost" (1997).
IV Memorial "Oficis menestrals" (1998).
V Memorial "Jocs i juguetes" (1999).
VI Memorial "El conreu del gra" (2000).
VII Memorial "L'escola a Bunyola en el segle XX" (2001).
VIII Memorial "Ranxo: el món del carbó" (2002).
IX Memorial "El ball, la música i la indumentària tradicional a Bunyola" (2003).
X Memorial "La cuina en temps de fam" (2004).
XI Memorial "Com anaven i venien els bunyolins i les bunyolines" (2005).
XII Memorial "Del néixer fins el morir" (Festes cerimonials de la persona) (2006).
XIII Memorial "Remeis casolans i altres herbes" (2007).
XIV Memorial (2008).
XV Memorial "Festes Cícliques" (2009).
En els anys que varem convocar el Memorial Andreu Estarellas Pascual també varem organitzar activitats relacionades amb el tema del Memorial. Cada any, des de 1995 varem realitzar una exposició relacionada amb el tema del Memorial. A destacar l'exposició del 2007 per la realització del vídeo "El Rebost" amb Sa Nostra de patrocinador i la del 2001 per la realització d’un vídeo, amb la col·laboració de Joan Carles Muntaner, relacionat amb el món del carbó a Bunyola, el qual es va projectar a la proclamació dels premis del VIII memorial i durant tot el temps que va estar oberta l'exposició.
Es fa la trobada a una possessió i cloenda del Quarteró, amb entrega de premis, dinar i festa. Va començar la recuperació de la Festa del Quarteró a la possessió de Barcelona (1995). A partir d'aquest any hem organitzat cada any la festa a una possessió diferent del terme de Bunyola, a S'Estremera Nova (1996), Son Palouet (1997), a Biniatzar (1998), a S'Alqueria Blanca (1999), a Son Térmens (2000), a Honor (2001), a Son Vivot Vell (2002) i a Son Terrassa d'Orient (2003), a Es Rafalot (2004), a Sa Font Seca (2005), a Coma-sema (2006), a Son Pisà (2007), a Es Pujol (2008), a Alfàbia (2009), a Raixa (2010), i com a cosa excepcional aquests anys hem tornat anar a Raixa (2011), a Son Amar (2012), a Son Termnes (2013). L'any 2014 varem fer una aturada per repensar la festa, i no va ser fins el següent any que varem continuar a Biniforani Nou (2016), a Raixa (2017), a S'Estremera Nova (2018), a Cas Capallers (2019), a Son Palou-Orient (2020). Els anys 2021 i 2022 de la COVID-19 no hi va haver Quarteró per mor de les restriccions de la pandèmia.
L'any 2023 hem tornat a reprendre l'organització de la Festa a la possessió de Raixa, a Can Grau (2024) i a Ca na Cili (2025).
Una altra de les nostres tasques és divulgar els balls, les músiques i la indumentària de la cultura popular mallorquina fora de Mallorca participant a manifestacions i intercanvis culturals amb altres grups de països i cultures diferents.
Cofundadors i membres de la
Federació de Música i ball Mallorquí, fent part dels seus objectius participam en festivals nacionals i internacionals, congressos, jornades de cultura popular i intercanvis culturals amb altres grups i entitats.
> Quí som Escriba una descripción para este elemento e incluya información de interés para los visitantes de la página. Por ejemplo, describa la experiencia de un miembro del equipo, lo que destaca de un producto o un servicio único que ofrezca.
Texto del botón Elemento de lista 1> Què feim Escriba una descripción para este elemento e incluya información de interés para los visitantes de la página. Por ejemplo, describa la experiencia de un miembro del equipo, lo que destaca de un producto o un servicio único que ofrezca.
Texto del botón Elemento de lista 2> El nostre impacte Escriba una descripción para este elemento e incluya información de interés para los visitantes de la página. Por ejemplo, describa la experiencia de un miembro del equipo, lo que destaca de un producto o un servicio único que ofrezca.
Texto del botón Elemento de lista 3Escola de ball de Bunyola